Vendégházunkról

Vendégházunk a Vértes szívében található régi paraszti vályogház.

Kialakítása során törekedtünk rá, hogy a modern kor igényeinek megfelelő berendezést ötvözzük a régi hagyományokkal, az előtérben lévő kőpadlót  szándékosan hagytuk meg eredeti kopott állapotban, a hálószoba hajópadlói szintén nagyon régiek. A fürdőszoba ajtaja a ház korábbi állapotából származó, megmentett, hangulatos, 120 éves faajtó. Szállásunk mennyezete pucolt gerendákból áll, éjjeliszekrényeink öregített tulipános bútorok. A konyhában hangulatos, hatalmas cserépkályha gondoskodik a melegről, mely tetszés szerint használható a normál fűtés mellett.  A hálószobában található gerendákon a múlt korát idéző, hagyományos paraszti élettel összefüggő fotók kerültek elhelyezésre Csákvárról és környékéről. A házban használt futószőnyegek Erdélyi mesteremberek munkái.

A szállás kertjének vége az erdő aljában található, ahova rendszeresen lejárnak az őzek legelni. A környék erdeiben nagyon sok a vad, rendszeresen összefuthatunk szarvasokkal, borzokkal, nyuszikkal, sünökkel, és vaddisznókkal is.

Csákváron az Eszterházy kastély korábban tüdőszanatóriumként működött a környék kifejezetten egészséges erdei-hegyi levegője miatt.
Idelátogató kedves vendégeink számára rengeteg programlehetőséget tudunk ajánlani. Lovaglás, lovaskocsizás, gombászás, fazekas foglalkozások, helytörténeti programok, Vértesi Natúrpark látogatás, sportolási és túrázási lehetőségek széles skálája adott.  11 db kastély és várrom található a környéken, 13 db múzeum is megtekinthető a közelben.

Motorral érkező vendégeink sem fognak csalódni a gyönyörű hegyi útvonalak miatt, de lehetőség van kerékpár bérlésre (szálláson ingyenesen), és lovastúrákra is.

Szállásdíjba foglalt szolgáltatások:

  •  Tiszta ágynemű, hajszárító, vasaló
  •  Felszerelt konyha: főzőlap, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény    fagyasztóval, vízforraló, kávéfőző, edények
  • Kisgyermekkel érkezőknek: etetőszék, kiságy biztosítása
  • Szabadtéri tűzrakóhely, bográccsal, tárcsasütővel, tűzifával
  • Parkolási lehetőség a zárt udvarban
  • Busszal érkező vendégeiket a Csákvári buszpályaudvarról a szállásra szállítjuk
  • Házi kiskönyvtár használata: Felnőtt és gyermekkönyvek
  • Túra ajánlatok, térkép kölcsönzése
  • Sporteszközök: kerékpár, pingpong,  tollasütő, foci

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket!